Gyakori kérdések

Mennyire megbízhatóak ezek a riasztórendszerek?
A konfigurációban szereplő eszközök mind minőségi termékek. A biztonságtechnika, vagyonvédelem piacán lévő nagy múltú gyártóktól származó eszközökről van szó, mint DSC, PARADOX, JABLOTRON. Ezeket a termékeket Kanadában, illetve Csehországban gyártották, kiválló minőségűek. Egy év garanciával. Minden termék MABISZ minősítéssel rendelkezik, melyet bármelyik biztosító társaság elfogad.

 

Mennyi ideig garanciális a telepített rendszer?
1 év teljeskörű garanciát adunk az általunk telepített eszközökre.

 

A riasztórendszeremet hány kóddal tudom kezelni?
Ez típusoktól függ, de 32 és 99 között van a számuk. Tehát mindenkinek lehet saját kódja.

 

Hogyan tudom a kódomat beállítani, illetve ki fogja azokat tudni?

Kollégáink az oktatás során megtanítják Önt a kódok kezelésére, változtatására, így csak Ön fogja tudni a rendszerhez való kódokat.

 

Ha otthon hagyom a kutyám, macskám akkor bekapcsolhatom a riasztót?
Természetesen, ilyen esetekben már a felmérés során odafigyelünk erre. Ha Önnek háziállata van, akkor mi kisállatvédett, kombinált érzékelőket fogunk használni, mely megkülönbözteti az embert és a háziállatot.

Vezetékes rendszereknél hogyan történik a kábelezés?
Kollégáink a vezetékes rendszereknél a vezetékek elvezetését többféle képpen tudják megoldani, amennyiben a helyszín adottságaiból adódóan lehetőség van a padlástérben történő elvezetésnek, úgy esztétikailag ezt a megoldást javasoljuk, hogy minél kevesebb kábel látszódjon a lakótérben. Amennyiben padlástérben történő kábelezés nem lehetséges, úgy ragasztással rögzítjük a kábeleket a falhoz.

Ha lakásriasztó rendszer kiépítése mellett az ingatlan felújításán is gondolkodnak, úgy célszerű a kábelek elvezetését a felújítás alkalmával falba vésve elvezetni, az esztétikusabb megjelenés miatt.

Mitől lehet téves riasztás?
A leggyakoribb okok: hazaérkezéskor elfelejtik kikapcsolni a rendszert, vagy elrontják a kódot, nyitva marad egy ablak, esetleg az infraérzékelőkön átmászik egy nagyobb rovar.

 

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy működik a riasztó?
Ha a riasztó ki van kapcsolva, akkor a kezelőn felvillanó zónakijelzők mutatják az érzékelők jelzéseit, ha valaki mozog egy mozgásérzékelő előtt, akkor a kezelő a hozzá tartozó zóna számát kijelzi. Egy zónához akár több érzékelő is tartozhat.

 

Szóljak a biztosítómnak, hogy van távfelügyelt riasztóm?
Természetesen. A biztosítók díjkedvezménnyel honorálják a gondoskodó ügyfeleket, bizonyos biztosítói kategóriákban pedig kifejezetten megkövetelik a magasszintű védelmi eszközöket.

 

Mennyi ideig rögzít a kamerarendszer?

Ez a benne elhelyezett winchester méretétől függ. Általában 14 napot tudnak rögzíteni a rendszerek, ha éjjel-nappal rögzítenek. lehetőség van arra is, hogy beállítsuk úgy, hogy képtartalom változásra, tehát mozgásra rögzítsenek, ekkor a rögzített időtartam 1-2 hónap.

 

IP kamerák esetén ez az idő lényegesen kevesebb, pontosan ezért ezekhez a rendszerekhez lényegesen nagyobb winchestert ajánlunk, hogy a két hetes rögzítési időtartam megmaradjon.

 

További oldalak: www.feherkaputechnika.hu | www.szakalkaputechnika.hu | www.centerracs.hu

Share Button

Facebook

Google Plus

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Pinned: 24 Apr 2016
  • Pinned: 23 Apr 2016
  • Pinned: 29 Mar 2016
  • Pinned: 25 Mar 2016
  • Pinned: 24 Feb 2016
  • Pinned: 23 Feb 2016
  • Pinned: 28 Jan 2016
  • Pinned: 15 Jan 2016
  • Pinned: 26 Dec 2015
  • Pinned: 17 Dec 2015